Mr. and Mrs. Humberto and Graciela Sanchez are the current proprietors of El Indio Tortilleria Inc. They came to this country in 1971 (respectively) and worked very hard throughout that initial year. It was a difficult transition for many reasons one being that they were both Lawyers in their country of Morelia, Michoacán which is located in the central region of Mexico. It was like starting all over for them, but they have always met challenges head on. It was around 1972 that Mr. Sanchez found an employment with the original owners of this establishment, Mr. and Mrs. Oscar and Irene Romos, and began that new journey. Mr. Romos, after having served in WW II, established El Indio Tortilleria in 1948 and for several decades, through hard work, was able to root the company into a small but growing industry. By 1979, Romo/Sanchez had integrated some good ideas to lift the overall prestige of the company, however, it took a great deal of hard work and sacrifice to obtain the success that eventually came. From 1979-1985 Sanchez/Romo were able to consolidate such a great working relationship that it eventually led to Mr. Sanchez in becoming the sole proprietor of El Indio Tortilleria Inc in 1985. It had always been Mrs. Sanchez’s idea to bring the Company location to Orange County and specifically to Santa Ana; so, 2001 it was moved from Los Angeles and relocated to Orange County where it has thrived for the last 10 years. Success hasn’t come easy for Mr. Sanchez, but his perseverance and belief in quality of product and service have proven to be an effective formula for his achievement.
The Sanchez Family was also able to open a small restaurant in front of their location and bring in yet another facet to the company that they had always envisioned. Their two sons, Humberto and David, have become integrated into the business and hope that they continue the long standing success of the business. With their new ideas and hard work, the growth of the company will continue to be realized and secured for future generations. The Sanchez Family & El Indio Tortilleria Inc is committed to providing excellent quality and service for your restaurant needs.
We have the widest selection in Flour and Corn tortillas, made fresh every day. Our Quality and Service is without equal. El Indio Tortilleria Inc. appreciates your trust and is thankful for your preference. We hope our service will be to your complete satisfaction.
Please come visit our location for the best and most authentic Mexican dishes. Visit our catering page and ask pricing on most any type of event.
“OUR HOME IS YOUR HOME”
Humberto y Graciela Sanchez Propietarios de esta empresa lograda atravez de los años con mucho esfuerso y dedicacion, originarios de Morelia y Ciudad Hidalgo ambos en el estado de Michoacán en la parte central de la Republica Mexicana lugares que dejamos en un dia 18 de diciembre del año 1971 en busca de una oportunidad y decidimos radicar en los Estados Unidos de America, específicamente el estado de California. Una vez ya establecidos Humberto empezo a trabajar para esta tortilleria en el año de 1972 de la cual eran propietarios y fundadores los señores Oscar e Irene Romo quienes iniciaron operaciones en el año de 1948 despues de terminada la II guerra mundial en la que participo el señor Romo, hombre acostumbrado al trabajo fuerte. Ya integrado el equipo Romo/Sanchez con buenas ideas y mucho trabajo se logro obtener buen prestigio y crecer en el mercado de la tortilla logrando buen éxito. Entre los años 1979 al 1985 se consolido grandemente la amistad en lo que Romo y Sanchez fueron socios en la coorpopracion que formaron terminando la relacion de trabajo en el año de 1985 en el que Mr. Romo decidio retirarse dejando a su socio en el control total.
Recordamos Graciela y yo que aquí empezo la segunda parte pues siempre fue nuestro mayor deseo traer el negocio de los Angeles al Condado de Orange específicamente a Santa Ana a servir a nuestra comunidad, empresa nada facil pero como todo un reto mas que logramos en el año 2000 en que empezamos el movimiento de nuestra tortilleria que logramos establecer en mayo del año 2001 y hata la fecha hemos crecido afreciendo como siempre lo mejor de nosotros para servir con la mejor tortilla del mercado y ahora nuestra comida de tipo casero con las recetas de nuestros padres y familia en Michoacán Mexico lo que nos ha colocado en preferencia de mucha clientela a mas del servicio a restaurantes que es nuestra especialidad.
En nuestro matrimonio procreamos dos hijos que son nuestro orgullo David y Humberto Sanchez, actuales administradores quienes con ideas frescas haran de este pequeño sueno un gran realidad. De nuestro equipo humano de trabajo estamos muy orgullosos pues algunos han participado con nosotros gran parte de la historia de los que mencionare:
Solo algunos los mas antiguos Rafael Venegas, William Presuel, Jose Meneces. Manuel Salazar y Carmen Franco trabajadores estos que juntos con los nuevos garantizan los productos de esta tortilleria.
We have the widest selection in Flour and Corn tortillas, made fresh every day. Our Quality and Service is without equal. El Indio Tortilleria Inc. appreciates your trust and is thankful for your preference. We hope our service will be to your complete satisfaction.